SEGEDIN

SEGEDIN

Segedin je grad u južnoj Mađarskoj na ušću reke Mureš u Tisu. Predstavlja regionalni centar jugoistočnog dela zemlje i glavni grad županije Čongrad. Ovaj uređeni evropski grad popločanih trgova i ornamentisanih građevina, ima više turističkih atrakcija nego mnogi drugi u regionu. Takodje Segedin je jedan od najpoznatijih univerzitetskih gradova u ovom delu Evrope.

Priroda mu je podarila dragocene termalne vode i, kada je reč o Mađarskoj , najveći broj sunčanih dana u godini, zbog čega ga i zovi “grad sunca”. I ako je nekada bio poznat po očuvanju tradicije i mađarskih brendova, sada je aktivna i dinamična destinacija za turiste svih uzrasta koji otkrivaju tajnu starog i novog, tradicionalnog i modernog, mira i uzbuđenja.
ARKAD SEGEDIN FOTO:

no images were found

Tome je između ostalog doprineo i sada već čuveni “Aquapolis” atraktivni kompleks otvorenih i zatvorenih bazena sa oko 4.400 metara kvadtratnih vodene površine. Izgrađen gotovo u centru Segedina, ovaj impresivni vodeni grad, ponosi se, pre svega, najdužim zatvorenim toboganom u Evropi, dugim 272 metra, koji se može koristiti tokok cele godine. Aquapolis i “tihi wellness” povezani su sa hotelom “Forras” (Izvor) čiji gosti besplatno koriste usluge vodenog raja.
AQUAPOLIS SEGEDIN FOTO:

no images were found


I ljubitelji kulturno-istorijskih spomenika u Segedinu imaće pune ruke posla pri obilasku uređenih gradskih ulica i parkova sa fontanama kada će poželeti saznaju mnogo više o brojnim vremešnim ali očuvanim  građevinama, trgovima i spomenicima. Treba početi od Trga Sečenji, najvećeg i najlepšeg trga srednje Evrope. Osim Gradske kuće, spomen hotela “Tisa” i kuće “Žoter”, ovaj trg je i mesto brojnih spomenika, među kojima je onaj koji simbolizuje “Tisu koja donosi blagoslov, ali i razaranje”. Šetnju nastavite segedinskim korzoom čiji je početak obeležen bronzanim skulpturama koje dočaravaju radosno festivalsko raspoloženje koje gradom vlada od početka prolečća do kasne jeseni.

no images were found


Korak po korak i stići ćete do kuće “Žoter” u čijem prizemlju je čuvena poslastičarnica “Virag”, posle neprikosnovene “Žerbo” najcenjenija u Mađarskoj i omiljeno je sastajalište Segedinaca, kao i turista koji posećuju grad….Najviše deci, ali i odraslima Segedin je zanimljiv i zbog zoološkog vrta, najmlađeg, ali i najvećeg u Mađarskoj. U šumi nadomak grada na 45 hektara, žive brojne divlje i egzotične životinje, raspoređene u celine po kontinentima sa kojih potiču, pa je mnogobrojnim vrstama ovako rešenje najpribližnije prirodnom staništu, dok, sa druge strane posetioci uživaju…

ZOO VRT SEGEDIN FOTO:

no images were found

Informacije i rezervacije u Novom Sadu:

DEUS TRAVEL D.O.O. Turistička agencija

ul. Železnička br. 46

21000 Novi Sad

Telefoni:

tel:  +381 (0) 21 210 10 77

fax: +381 (0) 21 210 10 78

office@deustravel.rs

www.deustravel.rs

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *