BIJELA

BIJELA

Na 12 kilometara od Herceg Novog, na magistralnom putu prema Kotoru i Budvi nalazi se mesto Bijela, gradić sa oko 7 hiljada stanovnika. Samo ime dovoljno govori da se radi o jednom od najsunčanijih mesta u Boki Kotorskoj /preko 200 sunčanih dana godišnje/. Mir i lepote Bijele, uz blizinu Herceg Novog sa kojim je izvanredno povezan autobuskim vezama čine Vaš odmor još prijatnijim.

Bijela je malo gradsko naselje u Boka Kotorskom zalivu u opštini Herceg Novi na putu između Kamenara i Herceg Novog. Na ovom mestu se nalazilo brodogradilište još od doba Tvrtka I Kotromanića, koji je osnovao Herceg Novi. U Bijeloj se i dan danas nalazi brodogradilište koje se uglavnom bavi popravkama brodova. Prosečna temperatura mora počinje od 22 °C na početku sezone, pa ide čak i do 26 °C u drugoj polovini letnje sezone, tako da sezona kupanja može da potraje i 5-6 meseci. Bijela je donekle zaštićena od vetrova, ali oni su ipak prisutni. Najkarakteristični vetrovi ovog područja su: Maestral,Bura, Šilok, Jugo. U svakom slučaju iskustvo i tradicija pokazuju da se turisti u Bijeloj uvek osećaju dobro, ali nemojte verovati našim rečima, dodjite i uverite se sami.

 

Informacije i rezervacije u Novom Sadu:

DEUS TRAVEL D.O.O. Turistička agencija

ul. Železnička br. 46

21000 Novi Sad

Telefoni:

tel:  +381 (0) 21 210 10 77

fax: +381 (0) 21 210 10 78

office@deustravel.rs

www.deustravel.rs

1 komentar

  1. Postovani zanima me ako imate za terminod 28.07. Do 06.08. U ponudi apartman u pitanju je porodica cetvoroclana dete godinu dana i sest god. Sopstvenim prevozom planiramo bitno nam je zbog dece da nije previse udaljena plaza da imamo svoje kupatilo mini kuhinju terasu unapred zahvalna, pozdrav

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.