DASIA

DASIA – OSTRVO KRF

Nekada malo ribarsko selo Dassia na sunčanim plažama, udaljeno je od glavnog grada Krfa 12 km. Danas jedno od omiljenih letovališta na ostrvu pruža mnoge mogućnosti i zabave. Uživajte u tradicionalnoj Grčkoj kuhinji u mnogim tavernama, lepoti dugih peščanih plaža, mogućnošću bavljenja sportovima na vodi, gostoljubivosti domaćina i drugim mogućnostima za zabavu i opuštanje koji će sigurno zadovoljiti i one najizbirljivije.

Dassia ima dugačku ali usku plažu sa šljunkom uz šumski pojas borova i maslina. Čitav ambijent je mediteranski i čaroban. Najveći broj agencija sa našeg tržišta turiste vodi baš u Dassiju a ako samo jednom odete tamo shvatićete i zašto.

Glavna Dasia plaža je u delovima peščana u delovima šljunkovita, kao i skoro sve plaže na istočnoj obali Krfa, sa prelepo uređenim šetalištem dugim 3 km. Dasia plaža ima Plavu zastavicu – što znači da zadovoljava najviše evropske standarde kvaliteta i čistoće. Sama plaža nalazi se u podnožju šumovitih, zelenih brda pa je klima umereno-kontinentalna i nema vlage.

Duž šetališta, naići ćete na veliki broj barova, taverna, kafea i prodavnica. Dasia je pravo mediteransko mesto, koje ljudi uvek iznova posećuju zahvaljujući predivnom moru, plaži i suncu.

Kako je plaža u Dasiji prilično velika i duga, na plaži je najčešće umerena gužva, a možete naći i neko izolovano mesto, uglavnom van sezone. U samom jeku sezone može da se desi da se pojača priliv turista ali i njihovog lokalnog stanovništa, ali ni to nije toliko alarmantno kao na pretrpanim plažama Halkidikija. Dasia plaže su odlično turistički organizovane. Opremljene su ležaljkama i suncobranima, ali ne i toaletima – toaleti su isključivo u tavernama i barovima.

Ako ste ljubitelji malo aktivnijeg odmora, ovde ima sadržaja i za vas. Na Dasia plaži zastupljeni su razni oblici zabave na vodi, poput skutera, wind surfing-a, sandoline, paraglajdinga, skijanja na vodi – uživaćete u svojim omiljenim ‘’akrobacijama’’ na vodi.

 

Informacije i rezervacije u Novom Sadu:

DEUS TRAVEL D.O.O. Turistička agencija

ul. Železnička br. 46

21000 Novi Sad

Telefoni:

tel:  +381 (0) 21 210 10 77

fax: +381 (0) 21 210 10 78

office@deustravel.rs

www.deustravel.rs

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.