HOTEL ELIANA DASIA

HOTEL ELIANA 2**+ DASIA
HOTEL ELIANA 2**+ DASIA nalazi se u širem centru Dasije, na blagoj uzvišici i oko 600m od mora. Sve sobe su dvokrevetne ili dvokrevetne sa pomoćnim ležajem, opremljene TWC-om, TV-om, klima uredjajem (posebno se plaća), mini friziderom, sefom (posebno se plaća) i balkonom ili terasom. U sklopu hotela nalazi se restoran, bar, TV sala. Usluga: noćenje sa doručkom doručak-meni. www.hoteleliana.gr/accommodation.htm

Dassia je među turistima iz Srbije najpopularnije mesto na Krfu. Tokom celog leta je omiljeno i među turistima iz Britanije, Skandinavije, i Nemačke, a u avgustu se tu uvek sjati i veliki broj Italijana. Ovaj živopisan rizort ima savršeno balansiran položaj – nalazi na severu ostrva, na njegovoj istočnoj obali preko puta Albanije, na samo 15 km severno od grada Krfa (Kerkyra) i samim time u neposrednoj blizini noćnog života, dok s druge strane nudi mirne plaže za savršeno lenčarenje ispod suncobrana. Na 10 km se nalazi i međunarodni aerodrom. Dassia je smeštena na ravnom delu obale, u podnožju šumovitih, zelenih brda. Mesto se prostire sa obe strane vrlo prometne magistrale, tako da treba imati u vidu da je praktičnije uzeti smeštaj istočno od puta, bliže moru. Turisti u Dassiji mogu da luksuzno odsednu u nekom od dva vrlo udobna hotela sa 4 zvezdice, ali u ponudi su i manji hoteli, pansioni i sobe različitog kvaliteta i cena, tako da je izbor smeštaja raznovrstan.

Hoteli i apartmani su u glavnom južno od centra mesta, a ne previše glasni pabovi su pozicionirani na severu. Oni koji žele žešći večernji provod, a nisu spremni da idu 15 km do Kerkire, mogu se zabaviti u obližnjem Ipsosu 2 km severno. Ipsos u principu ima jeftiniji smeštaj, ali veću gužvu, i veću koncentraciju pabova i klubova.

Glavna plaža je od mešanog sitnog i krupnog šljunka, kao i skoro sve plaže na istočnoj obali Krfa. Duga je oko 200 metara, i ima etiketu Blue Flag, što znači da zadovoljava najviše evropske standarde čistoće i kvaliteta.Na plaži je često umerena gužva, mada je moguće naći i po koje izolovano mesto. Opremljena je ležaljkama i suncobranima, ali ne i toaletima kojih ima samo u tavernama i barovima. Postoje i svi mogući oblicima zabave na vodi (skuteri, wind surfing, sandoline, paraglajding), a zbog mirnog mora naročito je pogodna za skijanje na vodi.Na njenom južnom kraju su dva jedina velika hotela, Dassia Chandris i Corfu Chandris, a na severnom je gušća koncentracija pabova i barova na plaži.More je plitko tako da je pogodno za decu koja se igraju u plićaku, a za celodnevnu porodičnu zabavu najbolje je glavnom magistralom poći severno u mesto Agios Ioannis, gde se nalazi akva park Aqualand.

 

Informacije i rezervacije

DEUS TRAVEL D.O.O. Turistička agencija

ul. Železnička br. 46

21000 Novi Sad

Telefoni:

tel: +381 (0) 21 210 10 77

fax: +381 (0) 21 210 10 78

office@deustravel.rs

www.deustravel.rs

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *