TERME RADENCI

TERME RADENCI

Legenda kaže da su mineralnoj vodi u Radencima nekada davno put pod zemlju utirali marljivi patuljci. Žuborenje vode čuo je student medicine koji je pronašao izvor vode i dokazao njezino lekovito delovanje. Još 1882. godine Radence su posetili prvi  gosti na rehabilitaciji. U lekovitom delovanju radenske mineralne vode na srce i krvne sudove gosti na rehabilitaciji i svi koji se brinu o zdravom načinu života uživaju i danas. Terme Radenci su lečilište je u pravom smislu rieči – u okruženju žitnih polja i vinorodnih brežuljaka obasjanih s više od 250 sunčanih dana godišnje pružaju opuštanje i odmor onima koji su željni dobrog raspoloženja i zdravlja…
Terme Radenci su lečilište sa tradicijom.
Obrazovano i iskusno zdravstveno osoblje posvećuje se svakom gostu pojedinačno, a moderne metode lečenja zajedno s prirodnim učincima radenske mineralne vode pružaju savršen odmor. Klima je idealna za rekreaciju u prirodi, a medico-wellness centar pruža wellness usluge na osnovi radenske mineralne vode.

Lečilište Radenci pružaju i konferencijske usluge povezane s programima lečilišnog odmora. Gosti se u Terme Radenci mogu odlučiti za dva hotelska kompleksa, Hotel Radin 4**** i Hotel Izvir 4****. Oba hotela namenjena su gostima na rehabilitaciji, kao i onima koji tu dolaze na aktivni odmor i opuštanje. Hotel Radin nudi i konferencijske kapacitete. Hotel Izvir idealan je za starije koji sa svojim unucima uživaju ne samo u zdravstvenom turizmu nego i u vodenim dogodovštinama bazenskog kompleksa Terme Radenci.
Medu najpopularnijim kupalištima u Sloveniji
Za toplički odmor u Terme Radenci gostima je na raspolaganju ukupno 1.460 m2 vodenih površina s 10 različitih i međusobno povezanih bazena s termalnom i običnom grejanom vodom u kojima gosti mogu nakupljati kilometre plivanja, a u posebnim kupkama mogu se prepustiti svetski poznatim lekovitim mehurićima radenske mineralne vode s blagotvornim učincima na srce i krvne sudove.
Fotografije termalnih bazena Terme Radenci

no images were found


Bazenski kompleks Lečilišta Radenci
Bazenski kompleks u Terme Radenci obuhvata unutrašnji bazen za plivanje s običnom vodom, unutrašnji i spoljni termalni bazen s termomineralnom vodom, unutrašnji bazen s toplim izvorima do 37 ℃, bazenčiće za decu s običnom i termalnom vodom, bazen za knapjanje s hladnom vodom, slapove, podvodne i nadvodne masaže i atraktivnom brzom rekom. Bazenski kompleks Terme Radenci, prema ocenama posetioca slovenskih kupališta u sveslovenskoj akciji „Naj kupalište“, ubraja se među najpopularnije bazene u svojoj kategoriji.

Wellness s pečatom zdravlja
U Terme Radenci se wellness shvaća kao način opuštanja i smanjenja stresa kako bi se srce zaštitilo od negativnih učinaka današnjega brzog tempa života. U centru zdravlja i opuštanja Corrium spajaju snagu termalne i mineralne vode te dugogodišnje iskustvo lečenja. Specijalizovane usluge gosti mogu naći u Beauty salonu, Stone & Concerto Salonu i Ayurveda Centru.

Wellness centar Terme Radenci fotogarfije..

no images were found

Radenske jedinstvene vode
Prirodno lekovite učinke radenske slatine spoznali su još 1882. godine i ubrzo nakon toga u njoj su redovno uživali i papa u Vatikanu i car na bečkom dvoru. Gosti Terme Radenci mogu je piti direktno iz izvora. A Terme Radenci poznato je po mineralnim kupeljima, bogatim ugljeno dioksidom (CO2) koji pozitivno deluje na jačanje organizma, posebno srca i krvnih sudova, a istodobno čoveku donosi i opuštanje i ugodnost.
Poštovanje tradicije zdravstva i lokalnog okruženja
Radenci već 130 godina dišu s Terme Radenci, s obzirom na to da ove godine slave svoju 130-godišnjicu. Poštovanje te slavne godišnjice može se osetiti na svakom koraku. U okolini Radenaca gosti mogu razgledati lokalne znamenitosti, a pristalice aktivnog odmora do njih se mogu odvesti biciklom.
Zanimljivosti u Radencima i okolini
Istorija Lečilišta Radenci
Gosti mogu organizovano razgledati Lečilište Radenci i upoznati njihovu istoriju. U razgledanje su uključeni i konzumiranje Radenske mineralne vode u salonu mineralne vode i razgledanje punionice mineralne vode Radenske.
Astronomsko promatranje zvezdanog neba
Jedinstveni doživljaj u Lečilištu Radenci pruža promatranje večernjeg neba, zvezda i sazvežđa.
Biciklistički maraton „Biciklom kraj Mure“ (»Z biciklon kre Müre«)
Ljubitelji biciklizma mogu se uključiti u biciklistički i maraton »Z biciklon kre Müre« i uz to upoznati kulturne i kulinarske specijalitete te regije.
Izleti za porodice
Porodice mogu učestvovati u jpešačenjima između izvora života uz reku Muru, a posebno su za njih prilagođeni i »Spust po Muri«, biciklistički izlet „Uz levu i desnu obalu Mure“ (»Ob levem in desnem bregu Mure«).
Fotografije zanimljivosti u okolini Terme Radenci

no images were found


Razgledanje Radgonskog podruma penušaca
Radgonski podrum jedan je od najzanimljivijih podruma (buteljiranih) vina u bocama i penušaca. Izgrađen je u obliku slova V i nalazi se pod brdom dvorca. Nekad je služio za čuvanje leda koji su dobivali iz reke Mure, a u njemu su čuvali sve vrste poljoprivrednih proizvoda.
Ostrvo ljubavi i gozba u Ižakovcima
Na Ostrvo ljubavi moguće se dovesti brodom koji je jedna od retkih još postojećih veza između leve i desne obale Mure. Poseban je doživljaj probanje lokalnih kulinarskih specijaliteta koje pripremaju pred gostima.
Spust tradicionalnom »büjraškom šefom«
Muru je moguće otkrivati i s tradicionalnom »büjraškom šefom«, a nakon vožnje čamcem posetioci mogu poći na 8 kilometara dugu stazu između izvora života, koja ih vodi do sedam različitih izvora mineralne vode na području Radenaca.
Sajmovi kućne radinosti
U Termama Radenci redovno se predstavljaju lokalni ponuđači: vinari, proizvođači meda i uljari, organizuju se i degustacije lokalnih vina, a zajedno s njima lečilište priprema i priredbe (gala priredbe, Noć penušca, Martinova večer)…
Gosti na izlet mogu doći sami ili organizovano. Organizovani izleti sezonski su uvetovani i provode se u slučaju dovoljnog broja prijavljenih i uz naplatu. Dodatne informacije gosti mogu dobiti na recepcijama Lečilišta Terme Radenci.
Adresa: Zdraviliško naselje 12, 9252 Radenci, Slovenija

Više o samom hotelu www.sava-hotels-resorts.com

Kompletna ponuda Termi u Sloveniji na www.slovenija-terme.rs 

Informacije i rezervacije u Novom Sadu:

DEUS TRAVEL D.O.O. Turistička agencija

ul. Železnička br. 46

21000 Novi Sad

Telefoni:

tel: +381 (0) 21 210 10 77

fax: +381 (0) 21 210 10 78

office@deustravel.rs

www.deustravel.rs

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *