TERMALNA VODA-TERME LAŠKO

TERMALNA VODA-TERME LAŠKO

Prirodni faktor koji pomaže Vašem ozdravljenju je termalni izvor s temperaturom vode od 32 do 34°C. Svojom toplinom ublažava bol i omogućava lakše kretanje. Sastav vode Laško i oblik njezinih kristala ukazuju na to da termalna voda zrači jakom životnom energijom, ima pozitivan, poticajan uticaj na čoveka, deluje blagotvorno na psihu i uravnoteženost duha i tela. Svojim nadražajima deluje na regulaciju i učvršćivanje organizma. Voda pomaže kod detoksikacije tela, smanjuje njegovu kiselost, djeluje blago purgativno, poboljšava biološku okolicu stanica i međustaničnu komunikaciju. Lekovita su se svojstva vode Laško tokom desetleća dokazivala u korišcenju vode u terapeutske svrhe kod balneoterapije. Najnovija su istraživanja pokazala da je voda Laško primjerena i za piće. Voda Laško izvire iz dubine od 160 metara, prema tome koliko sadrži minerala i prema temperaturi ona je akratotermna alkalna kalcij–magnezij natrijeva hidrogenkarbonatna voda temperature 32 stupnja Celzijusa. Sadržaj minerala upućuje da je termalna voda Laško voda koja se duže vrijeme zadržavala u podzemlju i na svom putu rastapala dolomit, kalcij, magnezij i kremen. Ukupna mineralizacija vode (sadržaj u vodi rastopljenih tvari) iznosi od 278 do 295 mg/l, što termalnu vodu u Laškom svrstava među srednje mineralizirane vode. Istraživanja, provedena na Institutu Bion, pokazala su da Laška termalna voda ima vrlo kvalitetno biopolje i time nedvojbeno pozitivno utječe na biopolje organizama, što je važno kako kod rekonvalescencije tako i kod regeneracije i lečenja….
Blagotvorni je ionski sastav potvrdila temeljita kemijska analiza obavljena u Kanadi. Pozitivnost suptilnog polja vode Laško pokazuju i stabilni i lepo oblikovani kristali koje su napravili i slikali na institutu Bion. Kod interpretacije kristala proizlazili su iz nalaza dr. Emotoa da postoji korelacija između oblika kristala i sadržaja informacije. Kristali naše vode izuzetno su lijepo oblikovani i pravilnih oblika s heksagonalnom strukturom, za što dr. Emoto kaže da je bitno za izražavanje pozitivne informacije.

no images were found


U Laškom, na samoj površini triaskih dolomita izvire topla voda. Ti izvori su nam otkrili da se podzemna voda pojavljuje u više navrata i da postoji povezanost među vodama na levom i desnom koritu reke Savinje. Iz izvora u blizini Zdravilišča Laško crpi se alkalno kalcij-magnezij, natrijum hidrogenkarbonatnu vodu s temperaturom od 34,3°C do 39,4°C.
Bitna svojstva vodi daju:
-kalijevi (K + ), magnezijevi (Mg 2+ ) i natrijevi (Na + ) kationi,
-sulfatoni (SO 2- ),
-kloridni (Cl – ),
-anioni i
-metaborova (HBO 2 ) i mestasilicijeva kiselina (H 2 SiO 3).
Kvalitetno biopolje vode
Prva istraživanja napravljena na Institutu Bion pokazala su da laška termalna vodi ima kvalitetno biopolje i time nedvojbeno pozitivno utiče na biopolje organizma. Ovo je osobito važno pri regeneraciji te lečenju organizma. Blagotvorni je ionski sastav potvrdila temeljita hemijska analiza obavljena u Kanadi.
Pijenje Laške termalne vode
Zbog svih navedenih pozitivnih i poticajnih svojstava termalne vode Laško, preporučujemo je i za piće. Svatko može piti termalnu vodu Laško prema svojoj proceni. U energetskom smislu za pijenje preporučujemo do 2 litra vode na dan. Količina vode neka bude podijeljena na manje doze po 2 dcl tijekom cijelog dana. Voda se pije po gutljajima. Pre nego što vodu popijete, neko je vreme zadržite u ustima…

Terme Laško su udaljene oko 85 kilometara od Ljubljane i 10 kilmetara od Celja, poznate su po termalnim izvorima, prelepoj okolini i čuvenom “Laškom” pivu. Danas su prava turistička atrakcija koju upotpunjuju mnogobrojni istrijski sadržaji, crkve, dvorci i manastiri.Prirodni resursi termalnog centra Laško jesu isotermične vode sa temperaturama od 32-35 C. Pored uživanja u prirodi i wellness sadržajima u Termama Laško imate mogućnost da posetite dva puta nedeljno čuvenu pivaru Laško i to: sredom ( u 15.00) i petkom (u 14.30). Razgledanje traje oko sat vremena, a gosti pored degustacije piva dobijaju i poklon (pivo, čašu i tome sl.). Cena izleta za polaske sredom je 5,00 Eur, a za polaske petkom 6,5 Eur. Terme Laško su udaljene su od Beograda oko 500 kilometara. Više o samim termama www.thermana.si

Informacije i rezervacije u Novom Sadu

DEUS TRAVEL D.O.O. Turistička agencija

ul. Železnička br. 46

21000 Novi Sad

 

Telefoni:

tel:  +381 (0) 21  210 10 77

fax: +381 (0) 21  210 10 78

office@deustravel.rs

www.deustravel.rs

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *