RIM NOVA GODINA 2017.!!!

Nova godina 2016.!!! u pripremi!
R I M od 159 €

Sa fakultativnom posetom – Tivoliju – Orvietu
POLAZAK: 29. decembar 2016.
Paket aranžman – prevoz, smeštaj i razgledanja
6 DANA – 3 NOĆI – AUTOBUSOM
1.DAN putovanja (Utorak 29. 12. 2015) BEOGRAD – RIM. Sastanak grupe u 14.30 časova na parkingu preko puta »Buvlje pijace« na Novom Beogradu,  ugao ulica Jurija Gagarina i Antifašističke Borbe. Predvidjeno vreme polaska autobusa je u 15.00 sati. Dnevno – noćna vožnja autobusom kroz Hrvatsku i Sloveniju sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora i carinskih formalnosti…

2.DAN putovanja (Sreda 30.12 .2016) RIM  Dolazak u “večni grad” u prepodnevnim satima. Panoramsko razgledanje grada autobusom: Termini, Crkva Santa Marija Madjore, Koloseum, Trg Venecija, Trg Republike, Via Veneto, Kampidoljo, Trg Barberini, Crkva Sv. Petra, Tvrdjava Sv. Andjela… Nakon razgledanja smeštaj u hotel. U poslepodnevnim časovima sastanak sa vodičem na dogovorenom mestu i odlazak na pešačko razgledanje grada (u trajanju oko 2.5 h): Trg Naroda, Španski trg Fontana di Trevi, Trg Navona,… Ostatak dana slobodan za individualne aktivnosti. NOĆENJE.
3.DAN putovanja (Četvrtak 31.12.2016 ) RIM-TIVOLI (Villi d’Este i Hadrianova Vila) -RIM
DORUČAK. Slobodno vreme ili fakultativna poseta Tivoliju, istorijskom gradu u oblasti Lacio najpoznatijem po Villi d’Este – palati sa očaravajućim baštama, fontama i ruševinama anticke Ville Adriana. Posle slobodnog vremena u Tivoliju odlazak do Hadrijanove Vile iz 2 veka-kompleks koji se nalazi na nekoliko hektara. Gradio ju je car Hadrijan I predstavlja jedno od najlepsih ostvarenja iz doba rimskog carstva. Povratak u Rim. U večernjim satima doček najluđe noći na rimskim ulicama I trgovima (individualno). Srećna Nova godina!. NOĆENJE.
4.DAN putovanja (Petak 01.01.2017) RIM -ORVIETO -RIM.DORUČAK. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja fakultativnog izleta za Orvieto jedan od najstarijih gradova Italije koga su jos u IX veku p.n.e. osnovali etrurci a ostatci etrurske kulture i civilizacije u njemu su vidljivi i danas. Utvrdjeni grad nalazi se na spektakularnoj poziciji, na vrhu vulkanske stene od tufa odakle dominira okolnim prostorom doline reke Paglia. Po dolasku šetnja i razgledanje grada. Šetnju gradom prati sugestivna scenografija, sačinjena od više desetina srednjevekovini i renesansnih crkava i palata a medju njima se posebno izdvajaju: Duomo  (katedrala Santa Maria Assunta) remek delo italijanske romaničko-gotičke arhitekture započeto krajem 13. veka, crkva Sv. Andrije, podignuta u 14. veku na ostacima jednog etrurskog hrama, mesto na kome su donete brojne značajne odluke poput one o učestvovanju pape Inocentija III u 4. krstaskom pohodu, Papske palate Urbana IV i Martina IV, 47 metara visoka Papska kula sa početka 14. veka koja je nekada omogućavala kontrolu nad okolnim prostorom a danas nudi spektakularan pogled na grad, Trg Repobilike – centar gradskog života sa  Gradskom Većnicom iz XVI veka. Budući da je čitav grad sagradjen na mekoj steni od tufa, nadzemni Orvieto ima svoj pandan u podzemnom gradu sa više od 1200 pećina, tunela i bunara izdubljenih ljudskom rukom u rasponu od 2500 godina. Posebnu pažnju privlači 62m dubok bunar Sv.Patrika, u sastavu tvrdjave Albronz, iskopan po volji pape Klemanta VII kako bi se gradu uvek garantovalo snabdevanje vodom naročito tokom dugotrajnih opsada. Slobodno vreme. Povratak u Rim. NOĆENJE.
5.DAN putovanja ( Subota 02.01. 2016) RIM- BEOGRAD DORUČAK. Odjava iz hotela i slobodno vreme u Rimu za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja fakultativnog izleta Antički Rim koji uključuje obilazak najznačajnijih lokaliteta antičkog Rima : Koloseum – najveći rimski amfiteatar , brežuljak Palatino i Forum – simbol antičkog Rima. Odlazak na razgledanje je pešice ili metroom, povratak individualan. Dolazak do mesta sastanka gradskim prevozom u sopstvenoj organizaciji Oko 21.00 h je predvidjen polazak za Beograd. Noćna vožnja preko Slovenije i Hrvatske.
6.DAN (Nedelja 03.01.2016 ) BEOGRAD  Očekivani dolazak u Beograd na mesto polaska u podnevnim satima (u zavisnosti od uslova na putu i graničnim prelazima ). Kraj programa.
CENA PAKET ARANŽMANA IZRAŽENA U € PO OSOBI :
Hotel 3* / van centra /159 €
doplata za jednokrevetnu sobu 70 €
Hotel 3* / u centru/209 €
doplata za jednokrevetnu sobu 90 €
USLOVI PLAĆANJA: Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu poslovne banke BANKE INTESA za efektivu, na dan uplate. NAČIN PLAĆANJA: 100 € po osobi prilikom rezervacije, a preostali iznos do pune cene aranžmana gotovinski, platnim karticama najkasnije 21 dan pre početka aranžmana ili u 3 jednake mesečne rate prilikom rezervacije – čekovima građana, bez kamate ili kompletan iznos kreditima kod poslovnih banaka, a na osnovu profakture koja mora biti realizovana u roku od 7 dana od dana izdavanja, a najkasnije 21 dan pre početka aranžmana. U slučaju značajnih poremećaja na monetarnom tržištu, cena aranžmana podleže promeni.

ARANŽMAN OBUHVATA: Vanlinijski prevoz autobusom (visokopodni ili dabldeker, audio, video opremljenosti, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih usluga pića, hrane i dr. tokom putovanja) na relaciji prema programu putovanja, smeštaj u dvokrevetnim ili dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem (u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta) na bazi tri noćenja sa doručkom u Rimu, obilaske prema programu putovanja, usluge vodiča-pratioca za vreme trajanja aranžmana, troškove organizacije putovanja.
ARANŽMAN NE OBUHVATA: Međunarodno putno osiguranje, fakultativne izlete (u organizaciji ino partnera) kao i potrebne ulaznice za kulturno istorijske spomenike, obaveznu gradsku komunalnu taksu za Rim i (okolinu) – za hotele sa 4* – 6 € dnevno po osobi, a za hotele sa 3* – 4 € dnevno po osobi, – plaća se na recepciji hotela, individualne troškove i ostale nepomenute troškove. Izvršilac usluga i pomoći turistima u mestu odredišta je inopartner San Marino Viaggi e Vacanze  – Via 3 Settembre, 99 (Admiral Point Center) – Repubblica di San Marino. Rezervacija jednokrevetnih soba je moguća isključivo NA UPIT . Putno osiguranje se preporučuje za ulazak na teritoriju zemalja EU, te putnici sami snose odgovornost da u slučaju  neobezbedjenog putnog osiguranja ili na osnovu slobodne procene graničnih vlasti, budu sprečeni da uđu na teritoriju istih. OSIGURANJE: Mogućnost pribavljanja međunarodnog putnog osiguranja u agenciji u iznosu 600 din. sa osiguranom sumom do 25.000 EUR, za sve putnike bez ograničenja starosnih granica, u vidu medicinske asistencije po uslovima Uniqa osiguranja (Milutina Milankovica 134 Beograd) – osnovno osiguravajuće pokriće (obaveštenja i uputstva u vezi sa osiguranjem sadržana su u uslovima Uniqa osiguranja, koji su Vam na raspolaganju već prilikom uplate aranžmana). U slučaju zdravstvene intervencije (pozvati broj 011/36 36 955 centra za pomoć Uniqa osiguranja)
NAPOMENA : Molimo da uzmete u obzir da usled državnih ili verskih praznika, na određenoj destinaciji neki od lokaliteta, ili tržnih centara, prodavnica, restorana, muzeja,…… ne rade i postoji mogucnost izmene redosleda pojedinih sadržaja u programu.
CENA FAKULTATIVNIH IZLETA: Tivoli (Villi d’Este i Hadrijanova vila ) – 40 € (cena ukljucuje prevoz i ulaznice za Vilu de Este i Hadrijanovu Vilu), Orvieto – 25 €, Antički Rim – 35 € (uključuje ulaznice, rezervaciju, slušalice i vodiča-prevoz metroom nije uključen u cenu izleta). Cena fakultativnih izleta zavisi od broja prijavljenih putnika (neophodan minimum od 25 putnika – a u slučaju manjeg broja prijavljenih cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera, i organizator izleta zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate).NAPOMENA : Obaveštavaju se putnici, s` obzirom na postojeću situaciju, uzrokovanu kretanjem velikog broja migranata i vanrednim nepredvidivim okolnostima na pojedinim graničnim prelazima, granični prelaz ili pak zemlja tranzita može biti promenjen, od onoga što je navedeno u programu putovanja. U zavisnosti od trenutne situacije, i radi potpune i bezbedne realizacije programa, sa tim u vezi  molimo da putnici imaju razumevanja I za eventualna kašnjenja, na koja organizator putovanja u datoj situaciji, nije u mogućnosti da utiče.VAŽNA NAPOMENA: U slučaju uvođenja viza za državljane Republike Srbije, svi putnici su u obavezi da organizatoru dostave na vreme potrebnu dokumetaciju, a o uslovima i plaćanju viziranja će naknadno biti obavešteni.

OPIS HOTELA:
RIM: PARK BLANC ET NOIR 3* – (Hotelski kompleks koji se sastoji iz više zgrada) ili Domus Pacis Torre Rossa Park 3* , ili Santa Maura 2, se nalaze van centra grada, u blizini autobuske stanice kojom se u konekciji sa metro linijom za oko tridesetak minuta stiže do centra Rima. Poseduje recepciju, restoran, bar. Smeštaj je u dvokrevetnim ili dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem, ili apartmanima(u zavisnosti od raspolozivosti kapaciteta). Sve sobe imaju TWC, TV, klimu. Doručak je kontinentalni. www.parkhotelblancetnoir.com, www. domuspacistorrerosapark.it, www.hotelsantamaura2.it
RIM: Hoteli 3* u centru grada. Hotel Siracusa 3*, Hotel Floridia 3*, Hotel Lazio 3*, Hotel Regio 3* (iz lanca hotela SEBRAELI ) ili Hotel Repubblica 3*, Hotel Porta Maggiore 3*, hotel Madison 3*, Centar 1, 2, 3 – 3* (Hotelski kompleks koji se sastoji iz tri zgrade koje se nalaze jedna do druge), Principe di Piemonte 3*, Paris 3*. U slučaju neophodnosti zamene smeštaja koji je definisan programom putovanja, organizator će obezbediti smeštaj na istoj lokaciji iste ili više kategorije, u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta hotela i perioda boravka. Gostima je na raspolaganju restoran gde se poslužuje doručak. Sobe su opremljene TWC-om iTV-om.Doručak je kontinentalni. Više informacija na www.sebraeli.net,www.hotelrepubblicarome.com,http:///www.hotelportamaggiore.it , www.hotelmadisonrome.com, www.centerhotelrome.com, www.hotelparisroma.com.
Putnici će biti smešteni u jednom od navedenih hotela sa 3*, a tačno ime hotela znaće se 2 dana pre puta o čemu će putnici biti blagovremeno obavešteni. Putnici će biti u obavezi da dodju da promene Ugovor o putovanju i preuzmu novi sa tačno navedenim imenom hotela. Molimo putnike da 48 sati pred put pozovu agenciju radi potvrde mesta i vremena polaska. Molimo Vas da se pre zaključenja ugovora o putovanju upoznate sa programom putovanja i Opštim uslovima putovanja agencije Argus Tours, kao i sa Opštim uslovima medjunarodnog putnog osiguranja-Uniqa osiguranje Aranžman je rađen na bazi od minimum 50 putnika, u suprotnom, krajnji rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je 5 dana pre datuma polaska. Organizator putovanja zadržava pravo izmene redosleda pojedinih sadržaja u programu. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja Agencije ARGUS TOURS

Informacije i rezervacije u Novom Sadu:

DEUS TRAVEL D.O.O. Turistička agencija

ul. Železnička br. 46

21000 Novi Sad

Telefoni:

tel: +381 (0) 21 210 10 77

fax: +381 (0) 21 210 10 78

office@deustravel.rs

www.deustravel.rs

 

 

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.