LISABON

LISABON za Uskrs  309 € + avio takse!
DANA 5 NOĆI –AVION & AUTOBUS
1.DAN  putovanja (PETAK 10.04.) BEOGRAD /  NOVI SAD, SUBOTICA  – BUDIMPEŠTA – LISABON. Organizovan autobuski transfer iz Beograda preko Novog Sada i Subotice do aerodroma u Budimpešti (polazak u večernjim satima; detalji polaska će biti naknadno objavljeni,a putnici blagovremeno obavešteni o satnici i mestu polaska). Noćna vožnja.
2.DAN ( SUBOTA 11.04.) LISABON.  Rani jutarnji Let iz Budimpešte za Lisabon u 04.45h  (TP 1315), a očekivano vreme sletanja na lisabonski aerodrom je u 07.30h po lokalnom vremenu (prema objavljenom redu letenja). Nakon obavljenih carinskih formalnosti organizovan transfer i panoramsko razgledanje grada u pratnji vodiča:  Avenida da Liberdade, elegantna i luksuzna avenija, sagrađena na mestu nekadašnjeg  javnog parka gde su se održavali sajmovi, ustanci, koride i pogubljenja a danas je srce Donjeg grada, zatim deo grada Belem iz 16. veka gde ćete uživati  u reci Težo i njenim starim kompanjonima: manastir Sv. Žeronima, kula Belem i spomenik Otkrića, mavarski kvart Alfama – duša Lisabona, najpoznatiji  gradski trgovi: Marques de Pombal,  Rossio i Comercio i šetnja starim gradom. Ostatak dana slobodan za individualne aktivnosti, a u večernjim satima vas pozivamo na druženje uz Fado –muziku portugalske sudbine. Nakon razgledanja smeštaj u hotel. Noćenje….

3.DAN ( NEDELJA 12.04.) LISABON.Doručak. SREĆAN USKRS! Slobodan dan u Lisabonu za individualne aktivnosti, posetu nekom od muzeja i šetnju gradom. Prepustite se čarima ovog magičnog mesta: provozajte se famoznim žutim tramvajem broj 28, obiđite aristokratki Chiado, izgubite se u Alfami ili jednostavno uživajte u bojama, ljudima i ukusima kafe, vina i gastronomije po kojima je ova zemlja čuvena. Noćenje.
4. DAN (PONEDELJAK  13.04.) LISABON– SINTRA-CABO DA ROCA-CASCAIS-ESTORIL-LISABON.Doručak. Slobodan dan u Lisabonu a mi vam preporučujemoda ne propustite, pogotovo ako ste prvi put u Portugalu,  fakultativni izlet u Sintru koje je obožavao romantični  Lord Bajron  i obilazak palate Pena  koja je šest vekova bila omiljeni letnjikovac portugalskih kraljeva zbog svoje lepote i sveže klime.Nastavak vožnje do najzapadnije tačke kontinentalne Evrope Cabo da Roca odakle se proteže spektakularan pogled na okean. Povratak u Lisabon i vožnja obalom pored Guincho plaže, Boca do Inferno ( „usta pakla“)  kroz poznata, mondenska letovališta Cascais i Estoril a koja će vas oduševiti lepotom otmenih vila i uskim uličicama popločanim uglačanom, portugalskom kaldrmom; neke od njih su maštovito ukrašene mavarskim i mediteranskim motivima. Povratak u hotel u Lisabonu. Noćenje.
5. DAN (UTORAK  14.04.) LISABON– OBIDOS, ALCOBAÇA, NAZARE  & BATAHLA – LISABON.Doručak. Slobodno vreme u Lisabonu ili celodnevni, fakultativni izlet u Obidos  – »venčani dar« kralja Dinisa svojoj ženi, kraljici Isabeli sa mnoštvom autentičnih radnjica, uskim, živopisnim ulicama I starom tvrđavom; Alcobasa – sa srednjevekovnim manastirom, Nazare – najlepše ribarsko selo Portugala na atlantskoj obali I Batahla – jedan od najlepših primera jedinstvenog, manuelinskog stila (nazvanom po kralju Manuelu). U večernjim satima povratak u Lisabon. Noćenje.
6. DAN (SREDA 15.04.) LISABON.Doručak. Slobodan dan u Lisabonu za indiivdualne aktivnosti uz mogućnost posete nekom od Fado restorana. Noćenje.
7/8. DAN (ČETVRTAK 16.04.) LISABON – BUDIMPEŠTA –  BEOGRAD / SUBOTICA,  NOVI SAD. Doručak. Odjava iz hotela i slobodno vreme do sastanka grupe oko 11.30h kada je organizovan transfer do aerodroma. Let u 14.30h (TP 1314) i očekivano vreme sletanja na budimpeštanski aerodrom je u 19.00h. Nakon obavljeni h carinskih formalnosti i preuzimanja prtljaga organizovan autobuski transfer do Beograda preko Subotice i Novog Sada.
8. DAN (ČETVRTAK 16.04.) BEOGRAD
Očekivani dolazak na mesto polaska je posle ponoći u zavisnosti od graničnih i saobraćajnih uslova. Kraj programa.

CENA PAKET ARANŽMANA IZRAŽENA U € PO OSOBI:
10. april 2015. 309 €
Hotel Vip Inn BERNA 3 *** – Lisabon

USLOVI PLAĆANJA: Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu poslovne banke BANKE INTESA za efektivu, na dan uplate.
NAČIN PLAĆANJA: Celokupan iznos aranžmana do 9 mesečnih rata za korisnike VISA, AMERICAN EXPRESS i MASTER kartica INTESA BANKE; VISA, MASTER i DINA kartica KOMERCIJALNE banke – isključivo u agenciji Argus Tours ili 100 € po osobi prilikom rezervacije, a preostali iznos do pune cene aranžmana gotovinski, platnim karticama najkasnije 21 dan pre početka aranžmana ili u 5 jednake mesečne rate prilikom rezervacije – čekovima građana, bez kamate ili kompletan iznos kreditima kod poslovnih banaka, a na osnovu profakture koja mora biti realizovana u roku od 7 dana od dana izdavanja, a najkasnije 21 dan pre početka aranžmana. U slučaju značajnih poremećaja na monetarnom tržištu, cena aražmana podleže promeni.
ARANŽMAN OBUHVATA : Avio-prevoz portugalskom kompanijom TAP i povratni transfer putnika na relaciji Beograd – aerodrom Budimpešta – Beograd koji obezbeđuje avio kompanija TAP; organizovane transfere na relaciji aerodrom-hotel-aerodrom, smeštaj u dvokrevetnim ili dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem u hotelu na bazi pet noćenja sa doručkom koji je samoposlužni tzv. »švedski sto«, panoramsko razgledanja Lisabona, obroke u avionu, usluge Argus Tours  vodiča u toku trajanja aranžmana kao  i  troškove organizacije putovanja u celini.
ARANŽMAN NE OBUHVATA: Međunarodno putno osiguranje, avio takse 39,35 € taksa BUD aerodroma, 13,96 € taksa LIS aerodroma, naknada za izdavanje karte 3€ i YQ taksa 130 € – aviokompanijska doplata za gorivo u slučaju poskupljenja goriva).Ukupan iznos za sve avio takse iznosi trenutno 186,31 €. Visina iznosa doplate za gorivo zavisiće od poskupljenja cene goriva pred realizaciju leta u odnosu na ugovorenu) koje se plaćaju u dinarskoj protivvrednosti u agenciji (takse su podložne promenama i ne mogu se platiti u ratama; deca do 2 godine ne plaćaju aerodromsku taksu), individualne troškove, fakultativne posete u organizaciji ino partnera.
OSIGURANJE: Mogucnost pribavljanja međunarodnog putnog osiguranja u agenciji u iznosu 800 dinara sa osiguranom sumom do 25.000 EUR, za sve putnike bez ograničenja starosnih granica, u vidu medicinske asistencije po uslovima Uniqa osiguranja  – osnovno osiguravajuće pokriće (obaveštenja i uputstva u vezi sa osiguranjem sadržana su u uslovima Uniqa osiguranja, koji su Vam na raspolaganju već prilikom uplate aranžmana). U slučaju zdravstvene intervencije (pozvati  broj 011/36 36 955 centra za pomoć Uniqa osiguranja)
FAKULTATIVNI IZLETI: SINTRA -CABO DA ROCA-CASCAIS-ESTORIL  40€ (doplata na licu mesta za ulaznicu u palatu Pena sa transferom iznosi 15€) OBIDOS, ALCOBAÇA, NAZARE  & BATAHLA – LISABON 55€. Napomena: Prijavljivanje za izlete se vrši prilikom rezervacije aranžmana, a uplaćuje se samo Sintra i  Lisabonska Rivijera koja obuhvata prevoz na relaciji hotel – Sintra-Cabo da Roca – Cascais – Estoril – Lisabon , lokalnog vodiča i poseban transfer kojim se stiže do Palate na nepristupačnom uzvišenju); Obidos, Alcobaca, Nazare i Batahla  obuhvata organizovan prevoz, usluge lokalnog i vodiča na srpskom jeziku, a ne uključuje ulaznice u katedrale, spomenike itd.Minimalan broj prijavljenih za izvođenje fakultative po objavljenim cenama je 15 putnika  (u slučaju nedovoljnog broja putnika organizator izleta zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate); Izvršilac usluga i pomoć turistima u mestu odredišta je inopartner DMC, Travessa Jose Coelho 10
DOPLATA ZA JEDNOKREVETNU SOBU IZNOSI 140 € I RADI SE ISKLJUČIVO NA UPIT.
OPISI HOTELA:
Hotel Vip Inn Berna  3*** Av. Antonio de Serpa 13, Lisbon www.hotelvipinnbernalisboa.com
Hotel se nalazi u centru grada na oko 300m odaljenosti od metro stanice  Campo Pequeno. Sve sobe su sa TWC I SAT TV. Gostima hotela su na raspolaganju restoran, bar.

ARANŽMAN JE RAĐEN NA BAZI 20 PUTNIKA. U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, krajnji rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je najkasnije 5 dana pre datuma polaska. Organizator putovanja zadržava  pravo izmene redosleda pojedinih sadržaja u programu.  Molimo Vas da se pre zaključenja ugovora o putovanju upoznate sa programom putovanja, Opštim uslovima putovanja agencije Argus Tours, kao i sa Opštim uslovima međunarodnog putnog osiguranja – Uniqua osiguranja.
Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja Agencije ARGUS TOURS

Informacije i rezervacije u Novom Sadu:

DEUS TRAVEL D.O.O. Turistička agencija

ul. Železnička br. 46

21000 Novi Sad

 

Telefoni:

tel:  +381 (0) 21  210 10 77

fax: +381 (0) 21  210 10 78

office@deustravel.rs

www.deustravel.rs

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.